Tuesday, May 10, 2011

nak...da besar nnti jadi doktor...


salam semua...apa khabar?
da lama xupdate blog ni...so, hari ni nak update entri baru..
pernah tak anda semua dgr dialog seperti dibawah:


parents: nak, belajar rajin2....da besar nnt jadi DOKTOR...
anak : insyallah mak, ayah...doa2kn la...

1.ok, dari dulu sampai sekarang, kerjaya pilihan utama mak bapak utk ank ialah doktor..kenapa?
adakah sebab kerjaya doktor menjamin masa yg paling cemerlang utk anak2?adakah kerjaya doktor ini paling mulia kerna menyelamatkan nyawa org?

2.hehehe..pada pendapat saya semua yg diatas ada benarnya..tapi alasan paling releven utk zaman skg ialah kerana KURANGNYA doktor di hospital2 dan juga klinik baik swasta mahupun kerajaan...

3.mak bapak yang mahu anknya jadi doktor mungkin pernah mengalami situasi menunggu nombor giliran terlalu lama ketika nak mendapatkan rawatan doktor terutama di klinik dan hospital kerajaan atau dlm kata lain TRAUMA tgu lama2...anda pun mesti pernah kn tgu lama2?hahaha.

4.so, sebagai langkah terbaik utk mendapatkan rawatan segera ialah dgn mendapatkan rawatan doktor iaitu anak mereka sendiri. 

5.dah menjadi lumrah, anak2 akan mendahulukan ibu bapanya dari org lain kalau anknya itu xderhaka..hahha.lagi satu, anak2 yg menjadi doktor boleh merwat penyakit ibu bapanya secara percuma dan selesa di rumah sendiri tanpa perlu mengambil nombor giliran..haha

6. perkara ni hanya pendapat saya sahaja, sebab dari pemerhatian saya yg terkandas hampir 10 jam di hospital (6-7 jam menuggu) tadi menyedarkan saya tentang maksud tersirat kenapa ibu bapa nak sgt ank mereka jadi doktor bila besar..hahahah.

7. apepun, alhamdulillah,,,semua selamat..takde yg seriyus2...terima kasih doktor2, mama, along, wawa, adik, bopi,unty as, uncle,dekno dan nana taib<3 sebab teman tadi...hehehe.sdp bubur u masak.

8. selamat malam...nak tgu game liverpool jap lagi.nak baca buku DOCTOR IN A HOUSE lum beli lagi, so tgk bola je la...salam:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...