Friday, December 30, 2011

my quotes.

working people need alarm to go to work, jobless people need emergency alarm.

Tuesday, December 27, 2011

should we laon carroll?


salam 1Malaysia, 1Anfield.

another disappointed game, but luckily we draw again. game yang sepatutnya boleh menang tp tampak sukar untuk menang. we do everything but win!

pendapat saya, Liverpool mesti gunakan sepenuhnya khidmat Maxi, Bellamy dan Suarez. Gandingan mereka terbukti mampu hasilkan gol yg diharapkan. kita kurang bernasib baik lawan team2 yg dianggap mudah kerana kurang semangat nk menang.

Saya melihat, kelibat carroll kurang menyerlah. wlaupun sekali dua tandukannya hampir2 gol, tp kesannya terhadap game sangat sedikit. dia bukanlah punca Liverpool gagal mencpai kemenangan tapi Andy Carroll gagal mencapai tahap terbaiknya. dia mmg patut diberika peluang, tetapi bukan dengan Liverpool buat masa ini. Dia perlu dipinjamkan ke mana2 kelab untuk mengembalikan keyakinan dan kehebatannya. itu pendapat saya.

Kalau tak dapat player2 hebat season depan, tak apa. KD mesti gunakan player sedia ada sebaiknya. lagi satu, liverpool perlukan good tackler selepas kehilangan Lucas. maybe Jay Spearing boleh main lepas ni. Tak payah guna winger. Hendo, Adam/Gerrard dan Spearing di tengah. Maxi, Bellamy and Suarez kt depan. manakala skrtel, agger, johnson and enrique di belakang. Reina kekal sebagai keeper. agak2 macam mana?

Monday, December 26, 2011

keadilan untuk Luis Suarez.

Salam.

sebagai peminat setia LFC, saya akan sentiasa di belakang pasukan kesayangan ini dalam mempertahankan Luis Suarez terhadap tuduhan rasis ke atasnya!

meminjam kata2 Glenn Johnson, " I will support who i want and when i want! "

Luis Suarez, Walk On, Dont be afraid of the dark, at the end of the storm , there's a golden sky.

You'll Never Walk Alone. Justice4Suarez!! we love u suarez!!

my kop girl;)


Thursday, December 15, 2011

tak perlu Torres lagi.

salam 1Malaysia dan salam 1Anfield.

1 .hari ini saya terbaca tentang keinginan F.Torres, atau segelintir peminat Liverpool FC yang ingin beliau kembali ke Anfield.
2. tak kesah la siapa nak siapa balik ke Anfield, rumors ke fakta ke, pada pandangan saya beliau tak seharusnya kembali ke Anfield.
3. ketika dia berpindah ke chelsea, dia cakap die nak bermain di UCL dan chelsea mampu menunaikan hasrat nya. dia tidak yakin dengan Liverpool walaupun tak dinafikan sumbangn dia terhadap kelab.
4. faktor usia meningkat juga menyebabkan dia ingin segera berpindah dan memenangi UCL.
5. fakta2 sumbangan Torres tak perlu dikupas. dia sememangnya legend di Anfield.
6. pemain datang dan pergi. ada yg patut kembali dan ada yg tak diperlukan.
7. craig bellamy amat sesuai sbg sokongan kepada penyerang kerana kepantasan dan semangatnya. jadi berbaloi dia kembali. gandingan bersam MAXI dan SUAREZ sangat berkesan dan bagus.
8. torres pulak macam da hilang semnagat, progress yg slow dan tak meyakinkan. sebab tu chelsea pun xpakai dia sbg pemain utama. jadi tak sesuai untuk LFC mengambil dia kembali. Liverpool perlukan penyerang tunggal yg mampu mengucar kacirkan defend lawan.
9. dengan carroll yg slow, dan hny layak main utk 15 min terakhir game, Liverpool perlu cari striker yg bagus utk gantikan suarez dan menyarung jersi no 10 LFC.
10. jadi ini antara pilihan saya kalau KD nak beli pemain lain, tapi jangan Torres:


robert lewandowski (borussia dortmund)
negara: poland
umur: 23 tahun
harga pasaran: 7 juta pound
11/12: 10 gol dari 15 perlawanan


Edinson Cavani (napoli)
gandingan suarez di Uruguay!!
umur: 24 tahun
harga pasaran: 24 juta pound
11/12: 7 gol dari 12 perlawanan di Serie A
4 gol dari 6 perlawanan UCL


Fernando Llorente (A.Bilbao)
negara:Sepanyol
harga pasaran: 17-20 juta pound
11/12: 5 gol dari 13 perlawanan La Liga
2 gol dari 6 perlawanan EL

Giuseppe Rossi (Villareal)
negara: Itali
harga pasaran: 26-30 juta pound 
11/12: 3 gol dari 9 perlawanan La Liga


Roberto Soldado (valencia CF)
negara: sepanyol
harga pasaran: 12-14 juta pound
11/12:  8 gol dari 14 perlawanan La Liga
5 goal dari 6 perlawanan UCL

Lionel Messi (FC Barcelona)
negara: Argentina
harga pasaran: 88-100 juta pound
11/12: 17 gol dari 16 perlawanan La Liga
6 gol dari 5 perlawanan La Liga

11. jadi, apa macam dengan review saya ni? haha. statistik player2 ni pndai2 la cari sendiri. ni antara penyerang2 yang saya minat. tapi yang bawah sekali tu mustahil la.hahhaha.

12. anda pula macam mana? yang penting jgn bawak torres balik. tu je. progress team kena laju, baru leh maju . menang kalah adat, tapi kita nak LFC kembali kuat mcm dulu2;)

YNWA!

Friday, December 9, 2011

boleh agak da..

salam 1Malaysia:)




hari ni saya mau kongsi apa yg saya perasan bila tengok drama melayu or indon sbb sekarang byk betol drama lepas maghrib, sebelum maghrib , waktu zohor pn ade jugak. bukan saya tgk pun, tp tertengok bila adik bukak smbil2 makan tengah hari. tv lak depan meja makan..




antara benda yg boleh agak la dalam drama melayu/indon ni adalah:




1. kalau penjahat atau org jahat dpt duit atau chek lepas kne upah mesti cium dulu duit atau chek tu lepas tu baru blah.




2. kalau pompuan tu nk tunjuk die hamil, die buat2 nk muntah lepas tu lari masuk bilik air pegi sinki lepastu naik slow2 pndang cermin...




3. dalam rumah org kaya yg lost, sure org gaji die alim, rajin bc al-quran dan sebagainya menepati ciri2 muslim sejati.




4. kalau kereta rosak mesti dekat tempat gelap atau kawasan kubur.




5. anak orang kaya selalunya anak angkat orang miskin ataiu orang gajinya sendiri.




6. asik bermonolog dalaman....tak abis2 bermonolog...




7. hero selalu ada kat tempat dan masa yang betol bila heroin dalam kesusahan




8. watak bapak2 selalu baik and sporting, mak lak slalu bz body, dengki ngn menantu, sihir, ilmu itam..




9. mak2 ni selalu ada asistant iaitu anak perempuan yg sama jahat atau mastermind.




10. ada seorang gadis kampung yg miskin dan bekerja di kantor lelaki hensem tu, dan bapa lelaki itu sgt baik tp cpt terpengaruh dgn hasutan tante.




11.lelaki hensem itu sgt cinta dan tergila2 pada gadis kampung itu dan mendapat bantahan dari ibunya dan ank saudaranya yg cun tu. dia akan menghasut tantenya utk menghalang percintaan tulus mulus suci mereka.




12.tetapi, mereka akhirnya mengetahui mereka sebenarnya adik beradik selepas memnemui surat pengesahan doktor. mereka terpaksa memutuskan hubungan cinta.




13.perempuan gedik tadi berjaya memisahkan lelaki hensem itu degan bantuan tantenya yg sememangnya benci pada org miskin.

14. yg sebenarnya lelaki itu bukan abng atau adik kepada heroin sebab berlaku pertukaran masa mereka dilahirkan kt hospital.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...