Thursday, September 27, 2012

bajet. bukan bajet 2013.



salam 1malaysia

entry utk bakal pengantin, bagus bila buat listing dan anggaran. yang mana didulukan, perlu didahulukan, yg kemudian, di kemudiankan.

bajet tunang



bajet majlis walimatul-urus
sumber: http://anakjati-kedah.blogspot.com

Tuesday, September 25, 2012

this is true. ynwa.

shelvey to ferguson, " you control the referee and the the match.."

suso - the new hero of anfield

Ibadah dipolitikkan? Ibadah sebagai bahan kempen?

salam 1 Malaysia.

sekarang tengah hangat pasal pilihanraya Kampus di IPTA seluruh negara. pilihanraya kampus ini penting bagi menilai sejauh mana kewibawaan para mahasiswa dalam memilih calon yg dapat memberi manfaat selain menetukan hala tuju kampus mereka untuk hari2 mendatang.

sebagai calon, kempen danstrategi mmg tidak dpt dipisahkan. masing2 nk berkempen yg mereka mampu melakukan yg terbaik utk membela mahasiswa. macam2 kempen yg digunakan, ada yg menawarkan kemudahan, kesetian, lambakkan program yg bermanfaat, penambahbaikkan sistem, yg semestinya bagus utk mahasiswa. ada juga yg dtg dgn kempen yg menagih simpati, dipukul, ditindas, diculik dan dihalang dari menyertai pilihanraya kampus. apakah kriteria calon yg diinginkan terpulang kpd mahasiswa yg memilih.

tetapi, apa yg saya tidak setuju dan bantah ialah menggunakan agama / ibadah sbg bhan kempen. kenapa ini terjadi? apakah takda lagi bahan dan kempen yg boleh dijadikan modal utk mereka? jika perkara ini tidak dibendung, perkara ini akn menjadi barah. agama sewenang2 nya digunakan dgn kepentingan sendiri.

teringat satu ketika, kawan saya post satu video di FB yg menunjukan Anwar Ibrahim menjadi imam solat di sebuah msjid/surau. sambil post, dia turut buat caption yg mengatakan, " inilah pemimpin yg baik, boleh menjadi imam kpd rakyat, PM kita pernah ke jadi imam? "



jadi saya telah memberi pendapat yg ibadah bknlah utk dibanding2 kan, dipertandingkan, ditunjuk2, diheboh2 dan dibangga2 kan. tak kira siapa pun kita, adakah dgn menunjukkn kita mmpu mnjdi imam kita sudah dianngap mampu memimpin sebuah negara? kalau itu kriteria yg dimahukan, maka semestinya agama dan ibadah akan digunakan bgi tujuan politik murahan. sedangkan gambar PM buat umrah pun sudah dikatakan riak oleh pembangkang, dikawal ketat oleh pihak keselamtan di tanah suci , dipolitikkan dan sbgainya, apalagi kalau video beliau menjadi imam atau mengaji quran dijaja? adakah ia membantu imej beliau di mata pembangkang? sudah tentu tidak.

jadi marilah kita lihat link ini. semoga mahasiswa bijak memilih:) klik SINI

Thursday, September 13, 2012

JFT 96. YNWA.


on 15th April 1989, they were attend a football match and never went back home......

terpengaruh dengan rakan tak sebaya

salam 1Malaysia semua.

di malaysia sekarang ramai yang suka menonton cerita / drama dari korea. ada yg sanggup download bepuluh2 drama korea dlm external drive. hehe.

masa zaman kolej dlu, ada la dua tiga orang kawan sebilik layan drama korea, sampai pagi melayan cite korea sorang. muka ganas tapi..hahhaa...ni lah pengaruh cerita korea. sampai ringtone hp pun lagu korea...

saa bukanlah peminat drama korea sebenarnya tapi sejak dua menjak ni tiba2 mula tejebak pulak. ni yg mals ni.hahah. asalnya akak dekat ofis ni suka layan drama korea kt S One HD...channel 393 kat astro. disebabkan remote astro dia yg kontrol, saya pun kena la layan sekali sebab TV terletak berdekatan tempat saya buat kerja.

mula2 layan kan je la akak ni, dengar dia beborak pasal korea, nice series..nice series...lepas tu mula terikut2..mula2 yg saya ingat, saya ikut cerita A Simple Heart...haha. bejela2 nk follow...balik2 babak yg lebih kurang sama...tpi ok la sbb klu tetinggal pun leh agak ape yg jd. hahaha..cerita dia ok jgk..boleh la layan...

sekarang ni terlayan pulak cerita BRIDE OF THE SUN. boleh la dikatakan cerita ni agak lain dari cerita lain. nk ulaas psl cerita ni malas la pulak, pjg sgt, tpi mmg best jugakla. hahaha...da mcm awek2 lak saya ni layan cite korea. ni suma salah kak mindy. hahahahha!!


kalau bru nak layan certia ni xpyhla, sbb da nk abis da pun..nk layan kne download. apepun, cerita ni lain dari yg lain la wpun bru 3 series drama korea saya follow. haha.dulu masa zmn kolej layan Take Care of My Princess sbb kawan selalu bkk kt laptop dia. best jgk.

apa pun saya mmg da terjebak sikit2 dgn drama korea ni. walau mcm manapun, ia xmerubah pendapat saya tentang K-POP yg pada saya sgt menjengkelkan. klik SINI utk entry k-pop. hahah.

jumpa lagi.



Tuesday, September 4, 2012

sudah tertangkap itu pemunggung!!

salam 1Malaysia.

hari ni malas nak cerita pasal bola, pasal Liverpool sebab kecewa kalah dgn arsenal.

tapi saya sgt berbangga dengn PDRM kerana berjaya menangkap budak hingusan penunjuk buntut di khlayak ramai di mlm ambang kemerdekaan tempoh hari.

budak kurang ajar ni namanya Ammar cuba menunjukan kehebatan seperti adam adli dengan menghina gmbar DS Najib, dengan cara tidak bertamadun dan bodoh.

ini menunujukn sikap penyokong pembangkang yg ekstrim, tidak berakal dan lucah dalam mneyatakan pendapat dan kemarahan kepada pemimpin.sudahlah berbangsa melayu, malah beragama ISLAM tpi sanggup menghina peminpin dgn cara menunjuk bontot pd gmbar PM.

betul2 bodoh dan menjijikan la puak pembangkang ni, dahlah pemimpin suka punggung, penyokong lak suka tunjuk punggung...

apapun tahniah PDRM..sila KLIK http://eddyjugaks.blogspot.com/2012/09/terkini-ammar-suspek-tunjuk-punggung.html untuk cerita selanjutnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...