Wednesday, October 10, 2012

jangan ambil gambar saya!

AES- Automated Enforcement System


 salam semua.

kalau anda lalu lebuhraya seremban-sg.besi mesti anda nampak ada cahaya silau kelip2 tepi belah kiri walupun tengah hari panas terik. kan?  

cahaya itu datang dari kamera di ats, canggih. tujuan nya ialah untuk menangkap/merakam kenderaan yg melebihi had laju. untuk ulasan lebih mendalam sila klik  SINI utk ke blog RBFonline

ada baik dan ada yg menyusahkan tentang sistem ini. yg baik, ia dpt memperlahankan kenderaan yg sedang laju (stended la, nmpk kamera sume slow skjp), dgn kata lain dpt menyedarkan pemandu yg sdg perasan jd F1 driver, beam2 org depan mcm dah xtahan nk blk rumah nk buang air besar.. yg myusahkan, sudah tentunya saman! apapun, JPJ kne kaji balik had laju lebuhraya.xlogik 90kmj sdgkn enjin2 kereta skg sume best2, sdp2..tekan sikit dah pegi..xsdr kdg2 meter da smp 120kmj..hehehe.

hidup ini mudah, jgn kita berat-beratkan. mana yg baik perlu dikekalkan, pada masa yg sama perlu ditambah baik utk kepentingan semua.

2 comments:

  1. ah tak penah kene speed trap sbb takde kete pon. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. la...klu nek moto pun leh kne gak saman ezan..hehehehe..xyh tgu ade kereta.hahaha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...