Friday, October 5, 2012

masih ada nilaikah terima kasih?salam 1Malaysia semua..

di atas ialah iklan terima kasih dari tv3.
iklan di atas sgt berkesan dari segi lirik dan cara penyampaiannnya.. iklan ini adalah bertujuan utk mengucapkan terima kasih di atas kenikmatan yg telah diberikan, keamanan dan kesejahteraan yg dikurniakan oleh Allah SWT kepada negara kita.

di samping itu, iklan ini juga mengajar kita utk mengucapkn terima kasih kpd semua yg telah berjasa pada kita seperti ibu bapa, guru, termasuk kerajaan yg telah banyak memberi kenikmatan dan keselesaan kpd rakyat Malaysia.

dari segi pendidikan, keselamatan, ekonomi, perpaduan kaum semunaya telah berjaya diberikan dan dilakukan oleh kerajaan demi kemakmuran negara.

tetapi adakah kita tau bersyukur dan pernah mengucapkan terima kasih kpd tangan yg telah menyuap kita selama ini? adakah kesejahteraan hari ini dtg bergolek tnpa ada usaha oleh tangan2 ini?

sesungguhnya generasi sekarang sudah agak hilang nilai murni dlm hidup, sehingga kan utk ucapkan terima kasih pun harus di ajar, di sedarkan, dan di iklankan.

 jgnlah kita jadi insan yg tidak tahu bersyukur dan mengucapkan terima kasih kepada mereka yg bnyak berjasa pda kita, jgnlah kita hnya tahu mencari salah dan keburukan tangan2 berjasa ni.

ucaplah terima kasih, walaupun berat utk kita akui jasa org, tapi itulah kebenaran yg harus kita sedari.

TERIMA KASIH.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...